WIJCHEN - Voor het maken van de Centrumvisie Wijchen hebben we een interactief ontwerpfestival georganiseerd. In een leegstaand winkelpand hebben we een tijdelijke 'Pop-up Store' ingericht midden in het plangebied. Samen met ondernemers, bewoners en belanghebbenden hebben we hier aan de hand van een 3D-maquette de toekomst van het centrum gemodelleerd. 

Voorafgaand aan het ontwerpfestival hebben we samen met de gemeente en via interviews ideeën verzameld over verschillende (deel-)gebieden. Welke ontwikkelingen zijn er mogelijk op de vrijkomende locatie van het gemeentehuis? Wat gaat er gebeuren met het gebied rondom de nieuwe bioscoop en St.Jozef? En hoe kunnen we samen werken aan het behoud van een aantrekkelijk en vitaal centrumgebied van Wijchen? Dat waren de kernvragen waar we tijdens het festival "Bouwen aan het centrum van Wijchen" met mensen over van gedachten hebben gewisseld.

De kick-off van het ontwerpfestival is opgenomen voor het programma LifestyleXperience en uitgezonden op RTL4. De opnames hiervan zijn te zien via het YouTube kanaal van Spacevalue.